karhun valokuvaus

KARHUN KUVAUSKAUSI KESTÄÄ KUUTISEN KUUKAUTTA, ALKAEN KUN ENSIMMÄINEN KARHU SAAPUU ALUEELLE TALVIUNTEN JÄLKEEN JA PÄÄTTYEN, KUN VIIMEINEN KARHU LÄHTEE ALUEELTA TALVIUNILLE.

Kausi alkaa huhtikuussa lumen ollessa vielä maassa, jatkuu kesän vihreyden läpi ja päättyy lokakuussa syksyn ruskaan.

Näin korkealla pohjoisessa aurinko laskee ja nousee hitaasti. Kevätyöt ovat hieman pidempiä ja pimeämpiä.  Kesää kohti päivät pitenevät ja juhannuksen aikaan kuvia voi ottaa läpi yön. Syksyä kohti mentäessä öistä tulee taas pidempiä. Valon vaihtuvuuden vuoksi karhuja on mahdollista valokuvata vaihtelevissa valotustilanteissa.

HYVÄN KUVAN OTTAMINEN

Eli, mitä tarvitaan hyvien kuvien ottamiseen, ja mitä eri vuodenajat tarjoavat kuvaajalle?

Muista, että vaikka kuvaajalla voi olla monenlaisia odotuksia mielessä, karhut ovat villejä eläimiä ja liikkuvat omasta tahdosta ja omalla aikataululla. Kaikilta kuvaajilta vaaditaan kärsivällisyyttä sekä olemaan äärimmäisen hiljaa kuvauskojussa.

Välillä yksi yö riittää haluttujen, näyttävien kuvien saamiseen. Keskiarvoisesti 3-5 yötä takaa paremmat tulokset. Todennäköisyys nähdä ja valokuvata karhua on 90-99% 3-5 yön vierailulla, kuukaudesta riippuen. Kauden aikana alueella vierailee 20-30 karhuyksilöä. Joinakin iltoina alueella vierailee samana iltana useampi karhu samaan aikaan ja parhaimmillaan ne käyvät vain muutaman metrin päässä kojusta. Karhujen lisäksi alueella vierailee säännöllisesti 1-4 ahmayksilöä, kettuja, ja 1-2 kertaa viikossa susilauma.

29

Kuvauskojua

30

Karhua kojualueella kauden aikana

92

% todennäköisyys kuvata karhua 3-5 vrk aikana

KUUKAUDET

Valitse laji löytääksesi haluamasi kuvauskauden.

OHJELMAT VILLIELÄINTEN KUVAAMISEEN

VARAA NÄMÄ PALVELUT NETISSÄ