Bear Centre

tietoa meistä

PAIKKA, JOSSA BEAR CENTRE SIJAITSEE ON NIMELTÄÄN VARTIUS. KAIKKI SEURAAVAT PALVELUT LÖYDÄT BEAR CENTRESTÄ.

Bear Centre erikoistuu karhun ja ahman kuvaus- ja katseluretkiin. Yritys sijaitsee Kuhmon Vartiuksessa ja on järjestänyt villieläinten valokuvausretkiä erämaassa vuodesta 1999.

Yritys sijaitsee alle 2 km Venäjän rajasta linnuntietä. Rajan toisella puolen on Kostamuksen suuri luonnonsuojelualue, joka on tärkeä alueen monipuoliselle ja terveelle karhupopulaatiolle.

Vuodesta 2016 kojualue on ollut yksityisessä omistuksessa. Tästä johtuen kaikenlainen metsästys alueella on kielletty, mikä takaa alueen karhuille ja ahmoille turvallisen ja rauhallisen paikan elää ja vierailla.

Asiakaskuntamme koostuu ammattivalokuvaajista, elokuvantekijöistä, puoliammattilaisista, vasta-alkajista, ja kaikista, jotka vain haluavat kokea todellisen erämaan sen kaikkine villieläimineen. Yön aikana on mahdollista karhun ja ahman lisäksi nähdä susi ja kettu, joten unohtumaton erämaakokemus on taattu.

Jatkamme tulevaisuudessa työtä parhaiden karhukuvien saamiseksi ja yritys takaa vastaavansa vieraiden tarpeisiin osaavalla henkilökunnalla.

MAJOITUS JA PALVELUT

Kojussa nukkuminen on mahdollista, mutta ei suositeltavaa, sillä karhut voivat liikkua myös yöllä. Majoituspalvelut päärakennuksella takaavat unet seuraavana päivänä kuvausyön jälkeen. Varsinkin juhannuksen aikoihin on suositeltavaa pysyä hereillä koko yö, sillä auringon valoa riittää koko yölle.

Päiväsaikaan on myös mahdollista kävellä lähialueilla ja käyttää lintukojua.

Saapuminen

Useasti vieraat vastaanottavat ensimmäiseksi huoneensa ja valmistautuvat tulevaan kojuyöhön. Paikanpäälle Vartiukseen tulisi saapua viimeistään klo 15 tai 16 kuukaudesta riippuen.

Joskus lennot Helsingistä Kajaaniin saapuvat niin myöhään, että on mahdollista käyttää kojuja vasta seuraavana iltana. Tällöin vaihtoehtona on levähtää yö huoneessa saapuessa.

Saapuessa Bear Centreen, kävele vastaanottoon, joka sijaitsee lampea lähempänä olevassa ravintolarakennuksessa.

Jos saavut aukioloaikojen ulkopuolella, ole hyvä ja ilmoita siitä etukäteen henkilökunnallemme. Mikäli päiväsaikaan et näe henkilökuntaa vastaanotolla, ota ravintolasta tee tai kahvi ja odota hetki. Joku saapuu paikanpäälle pian!

Vastaanotto

Vastaanotto on auki päivittäin:

1.huhtikuuta – 30. huhtikuuta
8:30 – 10:00 ja 14:00 – 16:00

1.toukokuuta – 31. heinäkuuta
7:30 – 9:00 ja 15:00 – 17:00

1.elokuuta – 31. elokuuta
8:00 – 9:30 ja 14:30 – 16:30

1.syyskuuta – 30. syyskuuta
8:30 – 10:00 ja 14:00 – 16:00

Ravintola on 50 hengelle

Ravintolassamme voit nauttia päivällisen ennen kojuille menoa ja aamulla kojuilta saapuessa liittyä seuraan maittavalle aamiaiselle. Ilmoitathan henkilökunnalle etukäteen, jos haluat majoituspaketin ulkopuolisen päivällisen tai aamiaisen niin tiedämme valmistaa oikean määrän ruokaa!

Ravintola on avoinna päivittäin alkaen huhtikuun ensimmäisestä päivästä syyskuun viimeiseen päivään. Helmikuussa, maaliskuussa ja lokakuussa ravintola on avoinna tilauksesta.

Shop

Bear Centrestä löydät pienen kaupan, josta voit ostaa karkkia, juomia ja pieniä hyödykkeitä, joista voi olla hyötyä matkan aikana, kuten paristoja kuvausretkelle.

Mikäli et löydä shopista jotain tarvitsemaasi, kysy henkilökunnalta apua.

Savusauna

Bear Centressä on lammen rannalla savusauna, jota on tilauksesta mahdollista käyttää. Huomioi, että lämmin savusauna vaatii kuudesta yhdeksään tuntia puulämmitystä