Kojut & info

Karhun katselu suo

karhun, ahman ja suden kuvauskojut

Bear Centre on erikoistunut karhun ja ahman kuvausretkiin lähietäisyydeltä. Kojuista on mahdollista kuvata karhuja sekä pitkillä telelinsseillä, että ottaa myös upeita maisemakuvia laajakuvalinssillä. Kaikki kojut soveltuvat sekä karhun, että ahman kuvaamiseen.

Karhut ja ahmat ovat villejä ja liikkuvat kaikkialla alueella. Kojua valitessa kannattaa huomioida, millaisessa maisemassa eläimiä haluaa kuvata. Kaikki kojut sijaitsevat vain 500-900 metrin päässä päärakennukselta ja reitti kojuille on helposti käveltävissä tietä ja pitkospuita pitkin.

Kävelymatka päärakennukselta kuvauskojuille on miellyttävä kokemus monipuolisen erämaa-alueen lävitse ja matkalla on mahdollista nähdä eri lintulajeja.

Kojut 1-12 ja 15-25 ovat 1-2 hengelle. Kojuun 1 sopii tarvittaessa 3 henkeä.
Kojut 7a,b, 26a,b ja 27a,b ovat 2+2 hengen kojuja.
Kojut 13 ja 14 ovat yhden hengen kojuja.
Koju A on perhekoju ja se on max. 4 hengen koju.

KOJUT

29 kuvauskojua monipuolisissa maastoissa

VARUSTEET KOJUSSA

Kaikissa kojuissa on tuoli, sänky, patja, makuupussi, peitto, tyyny, wc-astia ja paperia 3/8” pultit kameran kuulapäälle, lämmitin huhtikuussa tarvittaessa.

Kojuissa nukkuminen on mahdollista, mutta kuvattaessa on suositeltavaa pysyä hereillä, sillä karhut voivat liikkua myös yöaikaan. Majoituspalvelut päärakennuksella takaavat seuraavana päivänä nukkumisen kojuyön jälkeen.

KUVAAMINEN

Kojussa on mahdollista kuvata useammalla kameralla, sillä kojun sisällä olevassa kuvauslankussa on useampi kameran rungon tai kuulapään asetuspaikka. Lähes kaikkien kojujen kuvausaukot osoittavat samaan suuntaan eteenpäin, mutta joissakin kojuissa on kuvausaukko myös sivusuuntaan. Kahden hengen kojuissa on vähintään 4 kuvausaukkoa ja yhden hengen kojuissa vähintään 3.

Kojuun ei ole välttämätöntä ottaa kameran jalustaa, vaan kuulapään voi kiinnittää kojussa olevaan kuvauslankkuun pulteilla. Vaihtoehtoisesti kameran alle voi asettaa riisipussin, tyynyn tai paidan helpottamaan kuvaamista ja vaimentamaan kameran mahdollista ääntä. Jos kuitenkin haluat ottaa oman jalustan kojuun, se onnistuu hyvin kahden hengen kojuissa, joissa etuseinä on alhaalta vino.

Kuulapään ollessa kiinni kuvauslankussa kojusta löytyvillä 3/8” pulteilla, se kääntyy sileästi sivuttain taaten tasaisen kuvanlaadun. Kuvauskulma on 120-160 asteen välillä.

Kojussa on mahdollista vaihtaa nopeasti ja hiljaisesti kameran linssiä. Salamavalon käyttö on ehdottomasti kielletty. Kojusta poistuminen on sallittu vain sovittuun kellonaikaan. Infossa kerrottuja sääntöjä tulee noudattaa kojuyön aikana.

Kahden hengen voi varata lisämaksua vastaan yhdelle hengelle.

Kaikissa kojuissa on kuvanmukaiset sängyt, mukaan lukien patja, makuupussi, peitto ja tyyny. Suurimmassa osasta kojuja on ohessa olevan kuvan mukaiset sängyt. Kojussa 1 on kaksi lattialle levitettävää patjaa. Kojuissa on wc-astia ja paperia.

Useimpien kojujen etuseinä on alhaalta vino, joka mahdollistaa halutessa oman kameran jalustan mukaanoton, mutta kätevämpi vaihtoehto on kojuihin asennetun kuvauslankun käyttäminen.

Voit käyttää niin montaa kameraa kuin haluat.

ALHAALLA OLEVAT KUVAUSAUKOT

Aukot asennettu kojuihin 11, 15, 17-25.

Kun menet kojulle voit avata luukun ja laittaa kameran valmiiksi kuvausta varten. Kameran voi asettaa lattialle kuvauspussin, tyynyt ta kuulapään päälle. Muista sulkea luukku aamulla kun lähdet pois kojulta.