Karhun katselu suo

Karhun kuvaus syksyllä

Karhut liikkuvat koko syyskuun aktiivisesti ja monet karhut saapuvat alueelle aikaisemmin kuin kesällä.

Hinta / henkilö alkaen

159 €

Saatavilla

1.9. - 31.10.

Syyskuu on ruskan ja pentueiden aikaa. Syyskuussa karhut tulevat kojualueelle aikaisemmin kuin kesällä, koska kilpailu ruuasta on kovempaa. Kun karhut syövät talvea varten, ne syövät enemmän kerralla ja siten myös viipyvät alueella pitempään. Pidemmän viipymisen takia syksyllä on suurempi todennäköisyys, että näkyvissä voi olla samaan aikaan useita eri karhuja. Talviunta varten tankatun ravinnon vuoksi karhujen olemus on pyöreämpi ja turkki on hyvässä kunnossa syksyisin. Koska syksyllä karhut yleensä tulevat usein aikaisemmin iltapäivällä, syyskuun päiväkohtaisia aikatauluja on aikaistettu tunnilla. Näin myös päivänvalon aikaa on enemmän hyödynnettävissä, koska syksyn edetessä päivän valoisa aika lyhenee. Syksy tarjoaa valoa ja väriä erilailla, ja siten uusia mahdollisuuksia kuviin. Auringonlaskun jälkeen ja ennen auringonnousua hämärää kuvausaikaa on pari tuntia. Pilvisinä päivinä metsässä olevissa kojuissa kuvaamisaika on lyhyt, noin 1-3 tuntia. Syksyllä illat ovat hämäriä ja yöt pimeitä, tällöin on hyvät mahdollisuudet kuvata revontulia ja täysikuuta niiden ajoittuessa oikeaan aikaan.

Sisältyy

Eväspaketti kojuun

Karhuyö sisältää eväspaketin, mikä sisältää termospullon ja kuumaa vettä, 0,5 l vesipullon, jogurtin, eväsleivät, teepussit, pikakahvin, sokerin, kahvimaidon. Eväät on pakattu reppuihin, jotka annetaan jokaiselle ennen lähtöä.

Jokainen voi ottaa halutessaan myös omia eväitä mutta muista että alkoholi ja kojuissa tupakointi on kielletty.

Vaatimukset

Lämpötilat

Syyskuun alussa lämpötilat ovat yöllä 0 ja +5 välillä ja päivällä +5 ja +15 asteen välillä. Syyskuun lopulla lämpötilat ovat yöllä -5 ja +5 välillä ja päivällä +5 ja +10 asteen välillä.

Valoisuus

Syyskuun puolivälissä aurinko laskee noin klo 19.30 ja nousee noin klo 6.20.

Vaatetus ja varustus

Kojuissa on makuupussit, kannattaa laittaa makuupussi tuolille ja mennä sukkasillaan makuupussin sisälle, näin pysyy paremmin lämpimänä ja pystyy samalla kuvamaan. Koska lämpötila on viileä, on tärkeää muistaa henkilökohtainen lämmin yleisvaatetus, pipo, lämpimät käsineet, villasukat ja kosteuden kestävät jalkineet.

Agenda

Info kojuista, karhuista ja kuvaamisesta

Aikataulu

Syyskuu, lokakuu

Klo 16.00 Info ja lyhyt kävely kojuille (500-900 metriä). Syyskuun lopussa voidaan kojulle menoa aikaistaa lisää karhujen liikkumisen mukaan.

Klo 08.00 Paluu kojuilta.  

Varaa Online

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä